Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła po gimnazjum.

ArTmol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym się dowiedzieć do jakiej szkoły idziecie/poszliście po gimnazjum? Kompletnie mnie to nie interesowało gdzie pójdę jak skończę 3-cią klasę, ale od kilku tygodni poważnie się nad tym zastanawiam, abym mógł dobrze wybrać kierunek i ewentualnie podkształcić się w danym kierunku. Myślałem coś z kategorii informatyka. Najpierw głównie jako informatyk lecz zdecydowałem że to jest bezsensowne pchać się w ten kierunek gdzie patrząc na mój poprzedni rocznik w moim miasteczku poszło prawie 5 na informatyka. Celowałbym bardziej w Programistę lub posunąć się w innym kierunku i pójść do wojska (tata pracuje i po części ogarnąłby bo ma znajomych w kilku punktach). Myślę, że programista to jednak bardzo pożądany zawód w tym kraju i czasami doświadczonego programistę ciężko znaleźć, jak i również ciężko się nauczyć języków. Nie miałem jeszcze styczności z językami. To co dotychczas robiłem czyli jakieś obróbki video (robiłem płytę weselną na siostry wesele), różne intra itp. do tego trochę zabawy z grafiką. Wszystkiego uczyłem się sam, lepiej mi się przyswaja wiedza gdy próbuję dokonać danych czynności po przez własne błędy. Co myślicie o wojsku lub programiście? Chciałbym już teraz podjąć naukę z racji, że już nie długo kończę gimnazjum i moje kolejne lata stoją pod wielkim znakiem zapytania.

Opublikowano

Wojsko jest dobrym wyborem, szybka emerytura, państwówka, ale jednak ten programista dobry zawód na przyszłość. Możesz na programiste uczyć się sam i dorabiać w ten sposób a tak normalnie w wojsku, tatuś załatwi :) Wybierz to co sprawia Ci przyjemność.

Opublikowano
Myślę, że programista to jednak bardzo pożądany zawód w tym kraju i czasami doświadczonego programistę ciężko znaleźć, jak i również ciężko się nauczyć języków. Nie miałem jeszcze styczności z językami.

Jeśli "bardzo pożądany zawód" to jedyny powód tego wyboru to moim zdaniem lepiej sobie darować, jeśli cię to nie interesuje to po co?

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

­Jak ja byłam w gimnazjum to już w 2 klasie wiedziałam gdzie chce iść i chodziłam już wtedy na dni otwarte. Myślałam wtedy o technikum informatycznym lub fototechnicznym, jednak wybrałam właśnie technikum fototechniczne.

Idź tam gdzie kierunek Cie interesuje, bo jeśli pójdziesz gdzieś gdzie to co robisz nie będzie sprawiało Ci przyjemności to bardzo możliwe, że po 2 latach wypiszesz się z tej szkoły.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jest dopiero październik, ja też w trzeciej klasie nie wiedziałam o tej porze gdzie mam iść. Wybrałam technika handlowca, ale tak naprawdę, to dopiero w maju się na to zdecydowałam. Tak więc nie masz co się jeszcze martwić, nie myśl teraz nad tym na siłę, a nuż, widelec jakieś zainteresowanie odnajdziesz. Przede wszystkim nie wybieraj zawodu po tym, że jest "pożądany".

Opublikowano

ja pare dni przed wybralem ze pojde na grafike komputerowa. zajebiscie duzo lekcji

ale nawet nawet mi sie to podoba no i oczywiscie dobra kasa bedzie jezeli skoncze, szkole

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Ja wybrałem Technikum Informatyczne. Jest ciężko, a nawet bardzo, bo mamy ponad 17 przedmiotów, ale przynajmniej jest ciekawie i się nie nudzę jak w gimnazjum. Wybierając szkołę kieruj się zasadą "Rób to co lubisz". Jak nie ma pasji to ją znajdź, a nie siedzisz na tyłku na jakimś forum.

Myślałem też o czymś związanym z gastronomią, bo bardzo lubię gotować, jednak fakt że jestem wegetarianinem mi na to nie pozwolił. :D

Opublikowano

Ja od początku gimnazjum wiedziałam do jakiej szkoły chce iść, ale nie wiedziałam na jaki kierunek. Dlatego przy rekrutacji wybrałam wszystkie kierunki z tej szkoły xD Fart chciał, że wybrałam na pierwsze miejsce technika obsługi turystycznej i nie żałuję. Zajeebista a szkoła, zajeebisty y kierunek, nauczyciele i lekcje zawodowe. ;) Praktyki były w miarę spoko. Jakbym mogła jeszcze raz wybrać szkołę to na pewno wybrałabym dokładnie ten sam kierunek.

Opublikowano

panie gimbo jeśli idziesz na informatyke to licz sie z trudną matematyką, jeśli teraz nauka jej nie sprawia ci przyjemności i nie czujesz że jesteś w tym świetny to daruj sobie jakąkolwiek informatyke. nie licza się umiejętności na komputerze przecież.

­Jak ja byłam w gimnazjum to już w 2 klasie wiedziałam gdzie chce iść i chodziłam już wtedy na dni otwarte. Myślałam wtedy o technikum informatycznym lub fototechnicznym, jednak wybrałam właśnie technikum fototechniczne.

Idź tam gdzie kierunek Cie interesuje, bo jeśli pójdziesz gdzieś gdzie to co robisz nie będzie sprawiało Ci przyjemności to bardzo możliwe, że po 2 latach wypiszesz się z tej szkoły.

coś ty odjebała z tą czcionką, potrzebujesz atencji czy co?

Opublikowano

Jest tyle różnych kierunków do wyboru, a wszyscy i tak idą do informatyka a potem płacz. 

Ostatnio sam takie coś miałem, koledzy musieli pójść odpowiadać - brawo Moore'a - proste w c**j, dostali jedynki.

Ja sam poszedłem do technikum elektronicznego.

Nie warto iść na kierunek tylko dlatego, że masz plecy. Idź na to, co aktualnie Ciebie interesuje, więc na informatykę.

Polecam, potem możesz co najwyżej wymieniać zasilacz w serwisie.

panie gimbo jeśli idziesz na informatyke to licz sie z trudną matematyką, jeśli teraz nauka jej nie sprawia ci przyjemności i nie czujesz że jesteś w tym świetny to daruj sobie jakąkolwiek informatyke. nie licza się umiejętności na komputerze przecież.

coś ty odjebała z tą czcionką, potrzebujesz atencji czy co?

No to powiedź do czego ta matematyka jest potrzeba, ale tak bez pierdolenia.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

No to powiedź do czego ta matematyka jest potrzeba, ale tak bez pierdolenia.

Zupełnie do niczego. Po prostu takie są wymagania. Dostaniesz rozszerzoną matme i będziesz musiał sobie radzić z nią, potem na studiach jeśli na takowe pójdziesz. Już nigdy cie nie opuści. I będzie jej znacznie więcej niż informatyki.

Opublikowano

­

Polecam, potem możesz co najwyżej wymieniać zasilacz w serwisie.

­

Jeśli byłeś w szkole z tym kierunkiem, to najwidoczniej miałeś niekompetentnych nauczycieli. Z papierami na elektronika masz szeroki zakres możliwości jak i umiejętności, bo elektronikę w tej chwili masz wszędzie.

Opublikowano

­

Jeśli byłeś w szkole z tym kierunkiem, to najwidoczniej miałeś niekompetentnych nauczycieli. Z papierami na elektronika masz szeroki zakres możliwości jak i umiejętności, bo elektronikę w tej chwili masz wszędzie.

A gdybym Ci powiedział, że to żart?

Po za tym komputery też masz wszędzie.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...